Answered

Problem with p10 camera not auto focussing

  • 21 August 2018
  • 30 replies
  • 18430 views

Ive had my P10 for just over a year, recently, the camera wont focus/pics go blurry unless its something very close up. Ive tried turning off portrait mode and it does work fine in monochrome. Its as though it is having trouble focussing. Ive tried other forums and i think its lens problem. Any advice please? Is this covered by my warranty or any other tips? Thanks, helen. Up until now I've had no problems and has been the best phone ive ever had!!
icon

Best answer by Max 3 September 2018, 15:51

Hi Helen!

Sorry to hear about the issue that you are experiencing with the camera on your P10 phone. I'm happy to hear that you hold the phone in such high esteem! :D

In response, I kindly ask you that we continue this discussion through private messages. Under these circumstances, considering all the symptoms that you've mentioned, a service will be required for your phone. That will require a few phone and personal details, which are not allowed on public discussions.

To send a private message, simply click on my name in the discussion post. In the new window that appears, select "Send message".

Looking forward to your reply!

Max
View original

30 replies

Userlevel 7
Badge +6
Hi Helen!

Sorry to hear about the issue that you are experiencing with the camera on your P10 phone. I'm happy to hear that you hold the phone in such high esteem! :D

In response, I kindly ask you that we continue this discussion through private messages. Under these circumstances, considering all the symptoms that you've mentioned, a service will be required for your phone. That will require a few phone and personal details, which are not allowed on public discussions.

To send a private message, simply click on my name in the discussion post. In the new window that appears, select "Send message".

Looking forward to your reply!

Max
Hi there,
I'm experiencing the same as above

Regards
Ros
Userlevel 7
Badge +11
Hi Rizzo,

Welcome on the community!

Unfortunate to read that you have the same issues. Please send your details (as asked in the above message) to Max. He will assist you. 🙂
Same problem here, camera suddenly not focusing (only in monochrome mode). Can you help?
Thanks
Userlevel 7
Badge +11
Hi Mundasos,

Sorry that you are having the same issue!

@all, before you send your details to Max, please try to reset or restore your device. You can find more info about this in this topic. It's possible that a simple reset solves your issues. But don't forget to make a back-up. 🙂
I am having the same issue........ Tried everything as above but no joy!! Can you help please? Thanks
Userlevel 7
Badge +11
Hi @Sazou,

Sorry to see that you are having the same issues. 😞

A service will probably be required for your phone. Please send a PM to @Max as asked in the above message, he will assist you.
Hi @Max and @Amy,

I am having the same problem as all of the above. Phone Camera will not focus unless in Monochrome mode.


Can you help?


Thank you,


Alfie
Hi I'm having the same issue with my p10...
Hi, I have them same problem with my phone , it's has been like it for about 6months , please can you help
Many thanks
Userlevel 2
Badge
Hi,@Alfie Sheppard,@Duffy92,@Lovegrove21
If you have the same problem, I suggest you go to huawei after-sales service center for maintenance.
Hi

I have 2 P10 phones in my household that have both developed faults with the coloured camera lens making photos blurry (monochrome works fine). Reading some threads on here it seems to be a common problem but I've yet to read of a resolution for. Can anything be done?

Thanks
Userlevel 7
Badge +11
Hi @E1GHTIES, Thank you for joining the community! 🙂

I moved your question to this thread.

@Hgb2018 @Rizzo @Mundasos @Sazou @Alfie Sheppard @Duffy92 @Lovegrove21 Has this issue been solved for you? And if yes, how?
Thank you
Hello I have a problem with auto focus on my p10
Plead help
Hi, I've got the same problem as above on my P10. I found out about this only last night trying to shoot a video and it wouldn't focus. After that I found it doesn't focus in photos as well. But strangely focuses in monochrome. Please help, coz I really like this phone.
Hello to all the community members...
I am having the same problem with the auto focus of the camera, monochrome works fine.
I want to make the same beautiful pics with the phone again, but i cant for some weaks now. The phone is not even 2 years old, wanna use it as long as i can, because its that good.
I hope someone can help me (preferably someone from the Huawei support)!
Userlevel 6
Badge +4
Hi @samag0n , Sorry to hear you're having issues. This topic is flagged for the support team, so hopefully they can help.
thanks for the answer. @Danjl, do you know where i can contact them directly?
Userlevel 6
Badge +4
@samag0n ,

If you want to get in direct contact you can use the hotline: 08000 886 700 Mon - Fri 09:00 - 21:00,Sat. 9:00~17:00 (Except bank holidays).
Userlevel 7
Badge +6
Hi @samag0n,

In this case, I would advise to have the device inspected at our authorized SBE service center.
To facilitate this, within the UK region we offer, at the present time, a postal repair service. A booking for this service can be made via mail, chat or call at https://consumer.huawei.com/uk/support/.
For the booking the agent will need a bit of your personal information such as: Full Name, Address, Post Code, Serial Number of the device.

I hope the above proves useful!

Best wishes,
Max
Hi @Max

I have the same issue start one week ago.

How should I proceed and sovle the issue? Any previous solution?
I'll share my story.

Had the same problem for a while. Tried popular "dropping phone flat on a table" workaround but didn't work for me.

Today I got my new camera module, thought replacement would fix the issue. I was surprised cause the issue was even worse after. So I've started looking for a culprit. I had noticed an element that was looking like two very small lenses. I don't really know what sensors are those.



I cleaned them up with a soft fiber cloth and put back old camera module. Problem is gone for now. I will keep you updated.

Now, I do not know if the issue was fixed by touching force or the cleaning. Mystery.
I encounter the same problem. I already had the camera module replaced and after a few weeks it had the same problem. I'm leaving for holidays in a week and I'm desperate to find a solution to this issue (my p10 is only 2yo)
Thanks for your help!
(need assistance in belgian region)
Userlevel 1
Badge
Hi @Katleen Van pellicom

I'm sorry to hear that regarding your phone's camera.
I would recommend you to try a backup according to the link from our community , how to perform a backup and a factory reset for the device and see how it goes.

If the issue remains, I would recommend you to contact the region support for service for your device.
Hope it helps.

Best,
Charlie T.🤓

Reply