Question

Android Auto / Renault Clio Media Nav Evolution

  • 20 May 2019
  • 8 replies
  • 1014 views

Hello fellow P30 owners,

I have some problems connecting my P30 trough USB with my new car. It keeps reconnecting when plugged in the USB port. I also tried the developers mode, USB debugging and all that. It's also put on charge only.

My P30 does connect with my friend's Mercedes and Android Auto also works on his car. Also his Galaxy S10e does connect with my Renault and has no problem using Android Auto.

The P30 doesn't seem to pair with my Renault. I have no clue what's wrong with it.

In short:

P30 does not connect with Renault Clio.
P30 does connect with Mercedes CLA.
Android auto works on Mercedes CLA with the P30
Android auto works on the Renault Clio with Galaxy S10e.

Anybody had the same issue?


Best regards,
Selatin

8 replies

Userlevel 4
Badge +4
Hi, have you attempted to switch off bluetooth and data, restart and try again?
I haven't yet. You think that these have to do with the USB port reconnecting all the time? I will try to do this tomorrow. Thx
Userlevel 6
Badge +4
@Selatin , if drhouses recommendation doesn't work, check out the FAQ on android auto, hope this helps.
Hi, I've the same problem. Did you resolve? 😞
I have the same problem with Mate 20, any idea?
Userlevel 6
Badge +4
@Raphael, does the recommendation from Drhouse work:

Hi, have you attempted to switch off bluetooth and data, restart and try again?
@Raphael, does the recommendation from Drhouse work:




Hi, have you attempted to switch off bluetooth and data, restart and try again?

Unfortunately no. I think problem is with Huawei phone, because with Xiaomi phone connection work without any problem.
Userlevel 6
Badge +4
@Raphael, ok thanks for for letting me know. I've flagged with the support team to see if they can help.You can also content them directly.

Reply